17 Ιουλίου 2011

Ξαπλώστρα: ύπουλη και επικίνδυνη

Βρίσκεις ξαπλώστρα άνετη και σε παχιά σκιά ή στη ντάλα από κάτω. Είσαι έτοιμος να θρονιαστείς. Ακουμπάς τα τσουμπλέκια σου δίπλα στην ξαπλώστρα, πασαλείφεσαι με αντηλιακό και ρυθμίζεις την κλίση της πλάτης της ξαπλώστρας. Ας μην είναι και τελείως κάτω και σε πάρει ο ύπνος και χάσεις κανα βραζιλιάνικο μπικίνι που θα περάσει, ας μην είναι και ορθή γωνία και φύγεις από την παραλία με λουμπάγκο. Εκεί, κάπου στο ενδιάμεσο, είναι ό,τι πρέπει για να αράξεις .
Μαγκώνεις το σιδερικό της ξαπλώστρας στη σωστή "σκάλα" και απλώνεις την αφράτη και φρεσκοπλυμένη πετσέτα σου. Είσαι χαλαρός. Κάθεσαι, παίρνεις την τζιτζιμπύρα στο χέρι και απλώνεις το κορμί σου ακουμπώντας στην πλάτη της ξαπλώστρας. Και έτσι χαλαρός όπως είσαι, ζνταγκ, πέφτεις με φόρα προς τα πίσω! Προσγείωνεται το κεφάλι σου με δύναμη πάνω στην ξαπλώστρα και η τσιτσιμπίρα έχει πιτσιλίσει όλο το μπιτσόμπαρο και έχει φτάσει μέχρι το enter στο λάπτοπ του ντι τζέι. Τι συνέβη; Έχει ξεμαγκωθεί το σίδερο της πλάτης από την επιλεγμένη σκάλα, γιατί, ε, ξέρω γω γιατί; Δε το βαλες σωστά; Είναι ελαττωματικό; Κάτι περίεργο συνέβη. Πάντως, εσύ έχεις περάσει μεγάλο σοκ.

Τα φαινόμενα με τις ξαπλώστρες δε σταματούν εδώ. Θες να είσαι καθιστός για να χωρέσουν κι άλλοι από το παρεάκι που ήρθαν στα ξεκούδουνα. Και κάθεστε κατα μήκος της ξαπλώστρας ο ένας δίπλα στον άλλο, εσύ και άλλοι τρεις ηλιοκαμένοι φίλοι σου. Και εσύ είσαι στην ακρίτσα της ξαπλώστρας. Και ξαφνικά αποφασίζουν και οι τρεις φίλοι σου μαζί να σηκωθούν και να κάνουν μία βουτιά. Και μένεις μόνος σου εσύ στην ακρίτσα, και αφού έχει σηκωθεί όλο το αντίβαρο, η ξαπλώστρα μετατρέπεται σε τραμπάλα, και σου έρχεται ολόκληρη καπέλο και εσύ προσγειώνεσαι με δύναμη στην άμμο.

Με όλα όσα ξαναδιαβάζω για να διορθώσω τυχόν λάθη, νιώθω τρόμο και φόβο για την παραλία και την ξαπλώστρα και απορώ πώς έχω επιβιώσει και παρέμεινα αρτιμελής μετά από τόσα μπιτσόμπαρα. Ο μεγαλοδύναμος να μας φυλάει.
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mipws ypervaleis?

hristina είπε...

καλημέρα παπίτσα! πού να δεις και άνθρωπο να πέφτει μέσα στην ξαπλώστρα ένεκα σκισίματος! αμε! δολοφονικές σαν τις φάλαινες όρκες... πολιύχρονη κιόλας. σμουτς

kostas είπε...

μπιτσόπαρο: Τί είναι αυτό, μπιτς μπαρ στη Πάρο;

τζιτζιμπύρα: Εμείς στη Κέρκυρα το λέμε τσιτσιμπύρα (ή και τσιτσιμπίρα - το υ δεν ακούγεται καλά)

Παπίτσα είπε...

hristina, να προσέχεις...δεν είναι να παίζεις μ' αυτά τα πράγματα.
Ευχαριστώ! Σμουτς!

kostas, πάω ευθύς αμέσως να βάλω ένα "μ" στο μπιτσόμπαρο, και να βγάλω δύο "ζ" από την τσιτσιμπύρα!
:)