24 Ιουνίου 2011

Ζουν ανάμεσά μας...


Υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας. Ανάμεσα σε μένα και σε σένα. Είναι κάτι ανθρώποι που τα βρήκαν όλα πιο βολικά στη ζωή τους και δε χρειάστηκε να ανησυχήσουν για τις διακοπές ρεύματος. Οι απεργίες της ΔΕΗ πέρασαν από δίπλα τους και τους άφησαν ανέπαφους. Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι αυτοί που μένουν στο πρώτο όροφο ή στο ισόγειο. Δε χρειάστηκε ποτέ να πάρουν ασανσέρ (ούτε καν το πληρώνουν στα κοινόχρηστα),άρα γιατί να το κάνουν τώρα; Δεν κινδυνεύουν από εγκλωβισμούς και δε θα χρειαστεί να καλέσουν ποτέ το 199. Το πολύ πολύ για να τους κατεβάσουν το γατουλίνι που φοβάται να κατέβει από το δέντρο.

Είναι αυτοί που δε χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων και ζεσταίνουν το φαγητό τους στο παραδοσιακό πετρογκαζάκι. Αντίθετα, αυτοί που πιστεύουν ότι το γκαζάκι είναι κάτι σα τους δράκους από τα παραμύθια που πετάν φλόγες δεξιά κι αριστερά και αρνούνται να το ακουμπήσουν, μένουν νηστικοί ή τρώνε μπριζόλα μπούζι.

Είναι αυτοί που δε μένει στη γειτονιά τους γείτονας που θέλει να προφυλαχτεί από τους κλέφτες. Αυτοί, λοιπόν, γλιτώνουν εκείνο το μονότονο βζούινγκ βζούινγκ που κάνει ο συναγερμός του γείτονα μόλις κοπεί το ρεύμα. Άρα γλιτώνουν τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο.

Είναι αυτοί που μένουν δίπλα σε νοσοκομείο. Δεν πρόκειται να τους κοπεί το ρεύμα στον αιώνα τον άπαντα. Μπορεί να μη βρίσκουν πάρκινγκ κάθε φορά που το νοσοκομείο έχει εφημερία, αλλάαααα, όλα κι όλα. Με το ρευματάκι τους, με τα μικροκύματά τους, με τα σέα και τα μέα τους.

Είναι αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικές συσκευές που έχουν πάνω τους ένδειξη ώρας με εκείνα τα πράσινα γράμματα, με γραμματοσειρά “έβαλα τα ξυλάκια από το νηπιαγωγείο το ένα δίπλα στο άλλο και έφτιαξα το 8”. Αυτοί οι περίεργοι τύποι, δε χρειάζεται να ξαναρυθμίζουν την ώρα μετά από κάθε διακοπή και να χάνουν ατέλειωτες ώρες.

Είναι αυτοί που έχουν κανονικό σταθερό τηλέφωνο, με καλώδιο. Όχι ασύρματο. Μπορούν να πάρουν τηλέφωνο όποιον θέλουν και μπορούν να δεχτούν και κλήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι μένουν στην απ' έξω, χάνουν κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Είναι αυτοί που έχουν καβάντζα πάντα ένα ραδιοφωνάκι με μπαταρίες μαζί με σφυρίχτρα και φακό, για περίπτωση σεισμού. Αυτοί μπορούν, αν κοπεί το ρεύμα βράδυ, να σκαρώσουν ένα πρόχειρο παρτάκι με ότι είδος μουσικής θέλουν, μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Αν βάλουν μουσική σάμπα, θα χρησιμοποιήσουν και τη σφυρίχτρα για να κάνουν αυτό το φρρρ φρρρ που ακούγεται πάντα σε κάθε μπιτσόμπαρο ή καρναβάλι. Με τον φακό θα φέγγουν προς την τουαλέτα, γιατί τα πολλά ξύδια προκαλούν ενούρηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ki an exeis thermosifouna, tha kaneis skotseziko ntous