31 Μαρτίου 2011

Δε μ' αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου...

Τα δύο καρτούνς έφτασαν στην θεατρική ομάδα με 10 λεπτά καθυστέρηση, λόγω κακής ενημέρωσης. Η υπόλοιπη ομάδα ήταν καθισμένη σε κύκλο, όπως στο νηπιαγωγείο, έπαιζαν ένα παιχνιδάκι και έκανε νοήματα στα δύο σούργελα: "Ελάτε, ελάτε!"
-Όχι! Να περιμένουν να τελειώσουμε.

Γκασπ, κοίταξαν με γουρλωμένα μάτια τα δύο καρτούνς.
Μετά από πέντε λεπτά, και αφού τέλειωσε το παιχνιδάκι ανέβηκαν, με την άδεια της κυρα δασκάλας, και τα δύο καρτούνς και έκατσαν στον κύκλο, όπως στo νηπιαγωγείο.

-Φτύσε την τσίχλα, είπε η δασκάλα στο καρτούν Α. Οι τσίχλες απαγορεύονται.
Γκασπ και πάλι.

-Θα παίξουμε ένα παιχνίδι στο οποίο ο καθένας θα λέει ένα επίθετο που θα χαρακτηρίζει τους άλλους και μετά θα τα συζητήσουμε. Απαγορεύονται τα σχόλια, τα γέλια, οι μορφασμοί και να μιλάτε μεταξύ σας.

Ευτυχώς επιτρεπόταν να αναπνέουν και έτσι τα δύο καρτούνς και η υπόλοιπη ομάδα επέζησαν.

-Μετά το τέλος και του παιχνιδιού αυτού, θα ανεβαίνει ένας ένας στη σκηνή και θα μας κάνει μία σύντομη περιγραφή του εαυτού του για να γνωριστούμε. Ας ξεκινήσει η Μαρία.

-Ε, χμ, ε, χμ, [αμηχανία][αμηχανία][πολύ αμηχανία είχε η κοπέλα σας λέω, με το ζόρι ανέβηκε να πει δυο λογάκια για τον εαυτό της] εμένα δε μ' αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ε, χμ, δε ξέρω τι να σας πω. Είμαι 34 χρονών, έχω ένα παιδί από τον πρώτο μου γάμο και τώρα ξεκίνησα μια νέα αρχή με το νέο μου σύντροφο, τον οποίο τον γνώρισα στα διόδια των Μαλγάρων που είχαμε κολλήσει στην κίνηση.
Ο πρώτος μου γάμος ήταν μια σκέτη αποτυχία, αφού η πρώην πεθερά μου δε με χώνευε ούτε με ένα τελάρο Σουρωτές. Έβαζε λόγια στον κανακάρη της ότι είμαι μια ξετσίπωτη, τελευταία, βρωμιάρα και πρόστυχη και αυτό το κουτορνίθι τα πίστευε. Ε λέγε λέγε, δεν άντεξα, πήρα το παιδί και φύγαμε. Αλλά τι να σας λέω τώρα, εμένα δε μ'αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.
Αλλά κι αυτός ήταν τέτοιος αχαΐρευτος και τεμπελχανάς. Μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι του, βρωμούσε το άλλο. Όλη μέρα ήταν στο προποτζίδικο και έπαιζε τζόκερ. Τη μέρα που κέρδισε τα 8 εκατομμύρια ευρώ έγινε χαμός στο σπίτι, το γιορτάζαμε 3 μέρες. Αλλά εκεί ήταν ο μεγάλος καυγάς, γιατί καταλάθος έπλυνα το παντελόνι με το δελτίο του τζόκερ και έλιωσε και πάνε τα 8 εκατομμύρια. Καλά έκανα και έφυγα. Να μείνει τώρα με τη μανούλα του την καρακάξα να κάνουν παρεούλα και να βλέπουν Τα μυστικά της Εδέμ. Να του βρει και μια καλή νύφη όπως την θέλει αυτή να τον καλοπαντρέψει να ησυχάσει.
Με το νέο μου σύντροφο δεν έχουμε παντρευτεί ακόμη, περιμένουμε να βγει το διαζύγιο. Κάνουμε όμως μια νέα αρχή. Αλλά, δεν έχω να πω τίποτε για μένα, δε μ' αρέσει να μιλάω και για τον εαυτό μου.

[να υπενθυμίσω κάπου εδώ ότι πρόκειται για ομάδα θεάτρου και όχι για ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης]

Με το παιδί τα πάει πολύ καλά ο Τάκης, ο νέος μου σύντροφος. Και ο μικρός τον βλέπει σαν πατέρα του.Αλλά τι να σας λέω τώρα, εμένα δε μ'αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.
Αλλά υπάρχει κι άλλο ένα πρόβλημα. Ο μικρός δεν έχει δει ποτέ τη γιαγιά του, τη μάνα μου. Έχουμε μαλώσει και έχουμε να μιλήσουμε από τότε που η ζούγκλα ήταν γλάστρα. Δε ξέρω τι να κάνω. Με τη νέα πεθερά μου τα πάμε πολύ καλά. Αυτή με παρότρυνε να έρθω στη θεατρική ομάδα, γιατί ήξερε ότι από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Αλλά τελικά έγινα λογίστρια και είμαι όλη μέρα αγκαλιά με τα ντοσιέ και τα τιμολόγια. Αλλά δε μ'αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.
Ο μικρός μου πάει δευτέρα δημοτικού και είναι πολύ καλός μαθητής. Έιχε κάτι προβλήματα δυσλεξίας αλλά τα αντιμετωπίσαμε. Είναι πρώτος στα μαθηματικά, την ορθογραφία, το εμείς κι ο κόσμος, τη γυμναστική, το διάλειμμα και το κενό. Αλλά δε μ' αρέσει να παινεύω το γιό μου και να μιλάω για αυτόν.
Ε,χμ,ε,χμ,ε,χμ. Τι άλλο να σας πω για μένα... Είδατε; Δεν έχω να σας πω τίποτε απολύτως. Η ζωή μου είναι τελείως συνηθισμένη και όπως καταλάβατε, δε μ' αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.

[να ξαναματαυπενθυμίσω κάπου εδώ ότι πρόκειται για ομάδα θεάτρου και όχι για ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης]

Η υπόλοιπη ώρα της θεατρικής κύλησε κάπως έτσι. Σε καμία δεν άρεζε να μιλάει για τον εαυτό της και όλες μιλούσαν περί τα 20 λεπτά η καθεμιά για τα προσωπικά τους.  Μόνο το Ε9 παραμένει ακόμη μυστικό για όλες αυτές, όλα τα άλλα είχαν ειπωθεί. Φαντάσου, αν τις άρεζε να μιλάν για τον εαυτό τους ακόμη εκεί θα ήταν και μπλα μπλα....μούμπλε μούμπλε....

Τα καρτούνς Α και Β είπαν 2 πράγματα, από πού κατάγονται και τι κάνουν πάνω σ' αυτό τον πλανήτη και αυτό ήταν όλο.


Στο τέλος του μαθήματος η δασκάλα έδωσε οδηγίες:
-Απαγορεύεται να έρχεστε βαμμένες, θα φοράτε μόνο φόρμες, όχι καλά ρούχα, χοντρές κάλτσες και άνετα παπούτσια. Μην κοιτάτε που εγώ είμαι βαμμένη και φοράω φόρεμα και τακούνια - άλλο 'γω. Απαγορεύεται να μιλάτε, να σχολιάζετε, πρέπει δε να έχετε πάντα μαζί σας νερό. 
-Για σένα δασκάλα δε θα μάθουμε κάτι; Μόνο το όνομά σου ξέρουμε.
-Αν θες να μάθεις, βάλε το όνομά μου στο google, είπε η ψωνάρα.


Μη ρωτήσεις φίλε αναγνώστη. Τα καρτούνς Α και Β εννοείται δεν ξαναπάτησαν. Έκατσαν σπίτια τους όπου επιτρέπεται να μιλάς, να γελάς και να μασάς τσίχλα και γουγλίζουν από το πρωί ως το βράδυ τα δικά τους ονόματα έτσι για σπάσιμο.

7 σχόλια:

Runz είπε...

Ahahahahaaaaa! Gouglise toooo! Ante mori patsavoura!
Den yparchei i gkomena!!!
Tha to leo se enochlitikous! "pes mou kati gia sena!..." "psaxe sto google na matheis!" mpeeeeeee reeeeee

καλημέρα είπε...

Mε κάνεις πλάκα, πες ότι με κάνεις πλάκα φιλεναδα...δε γινεται να ειναι αλήθεια το σενάριο. Γιατί άμα είναι, μωρε τι'ν τούτο;

Υ.Γ. Επίσης, αμα με αρεσει να μιλάω για τον εαυτό μου, να το ψάξω, κακό είναι; Είναι καλύτερα να μιλάω για τους αλλους, τι ξενις τσ' αθρώπς;

Wire_n_Wood είπε...

Σμπαρεκουάκ!?

Γιατί πήγαν τα καρτούνς σε θέατρο ομαδικιάς υποστήριξιας ψυχολογίας;

Παπίτσα είπε...

Όλα όσα βλέπετε στο παπιτσολόγιο είναι ιστορίες απ' τη ζωή βγαλμένες, καλημέρα μου!

Τα καρτούνς πήγαν στο θέατρο γιατί βαρέθηκαν να ζουν μια ζωή κάνοντας μπερκ, γλουπ και σκρουντ. Ήθελαν να ανέβουν επίπεδο επιτέλους!

desa είπε...

καλά μωρή, 8 εκατομμύρια και τα έστειλες στην αποχέτευση μαζί με το ariel? και έχεις το θράσος να λες ότι έφυγες? με τις κλωτσιές σε πέταξε.

πως τις βρίσκεις αυτές τις ομάδες, που τις πετυχαίνεις?

Παπίτσα είπε...

Δε μπορώ να σου πω πού τις βρίσκω αυτές τις ομάδες. Θα θες να έρθεις και συ και ξέρω ότι δε σ' αρέσει να μιλάς για τον εαυτό σου.

γλεπόκι είπε...

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι το καρτούν Β, αφού είπε 2 κουβέντες για τον εαυτό του, σταμάτησε να μιλά. Και κοιτούσε το κοινό. Και το κοινό περίμενε να συνεχίσει. Αλλά δεν συνέχιζε. Είχε τελειώσει. Κάπως έτσι πέρασαν τα 10 πιο αμήχανα λεπτά της ζωής του μέχρι η δασκάλα να ρωτήσει "τελείωσες?"