3 Φεβρουαρίου 2011

Δύο πληροφορίες που θα αλλάξουν το τρόπο που βλέπατε ταινίες μέχρι σήμερα.

Έμαθα από έγκυρη πηγή προσφάτως δύο πολύ χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ.  Ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας, γιατί εσείς δεν είχατε αυτή την ευκαιρία. Από τότε που το έμαθα, προσπαθώ να παρατηρήσω στις ταινίες αν ισχύουν αυτά τα δύο, και φυσικά ισχύουν.

Η πρώτη είναι η εξής: όλα τα τηλέφωνα στις ταινίες ξεκινούν από 555-χχχχχχ. Γιατί; Για να μην δείχνουν τους ηθοποιούς να καλούν τυχαίους αριθμούς που μπορεί να αντιστοιχούν σε πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς. Επειδή υπάρχουν, λέει, κάτι αργοσχολίξ που πάνε μετά και καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς που εμφανίστηκαν στις ταινίες και ενοχλούν τους αληθινούς συνδρομητές. Δηλαδή, αυτοί τι περίμεναν; Να δείχνει τον Μπρατ Πιτ να λέει το "τηλέφωνό" του σε μια ταινία και μετά αν πας να το καλέσεις να απαντάει ο ίδιος ο Μπρατ; Ε; Ε;
Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ταινίας όπου χρησιμοποιείται τηλέφωνο που αρχίζει με 555 είναι οι Quackbusters με τον ανυπέρβλητο - μιλάω και φτύνω, κρατήστε ομπρέλα, φορέστε αδιάβροχο - Ντάφι Ντακ. Α, είναι πάπια κι αυτός! Στο τέλος της διαφήμισης της εταιρίας του λέει και το τηλέφωνο, το 555-KWAK.

Παράβλεψε τα ιταλικά και δες το.Η δεύτερη πληροφορία είναι η άλλη εξής: στις ταινίες δεν υπάρχουν πι σιζ (pc's). Ναι, ναι, μη ψάχνεις. Δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μακ  (mac). Περίεργο; Κι όμως. Αν παρατηρήσεις, θα δεις ότι ούτε η Κάρι Μπράτσο γράφει σε πι σι, ούτε κανένας άλλος πρόκειται να ανοίξει ένα άλλο τυχάρπαστο, ταπεινό λάπτοπ. Μόνο μακ-μπούκ. Μη με ρωτήσεις γιατί και πώς. Γιατί έτσι. Πλερώνει η μακ και έχει την αποκλειστικότητα.
 

8 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Γεια σου πάπχια!

Ν' αρχίσουμε όλα τα "γιατί" του κινηματογράφου;

Έχω ένα (εκτός από τα γνωστά "όλοι οι εξ Άπω Ανατολής ερχόμενοι ξέρουν κουάκ φου", "οποιοδήποτε αυτοκίνητο το ξεκινάς με δυο καλωδιάκια κάτω από το τιμόνι-εξαιρούνται οι Κιτ και Ψιτ" και τόσα άλλα), σχετικό με ό,τι περιέγραψες για τους υπολογιστές: πουθενά δεν υπάρχουν ποντίκια! Ακούγονται μόνο ήχοι πληκτρολογίου, ο δε κέρσορας μετακινείται και κάνει "κλίκι" στο "Search" του AOL μετά από μια αμαξοστοιχία κλάκα-κλάκα.

Και όποτε ένας χαρακτήρας χρειάζεται να δώσει εντολή σ' ένα "κουμπγιούτερ" (πόσοι ακόμα θα το λένε έτσι;) πληκτρολογεί μανιωδώς τον μισό κώδικα των Windows πριν πατήσει Enter (το κατά κόσμον "Ρετούρν").

Περίεργα πράματα...

Παπίτσα είπε...

Όντως, αυτό που δεν υπάρχει ποντίκι είναι μεγάλη αλήθεια!
Κουμπγιούτερ, γιατί πώς να το πούμε;
;pppp

Runz είπε...

Macbook FOREVA!

Elric είπε...

επίσεις όλοι διαβάζουν την ίδια εφημερίδα

http://www.boingboing.net/2010/06/05/everyone-on-tv-reads.html

Elric είπε...

για την ακρίβεια το σωστό λινκ είναι http://picasaweb.google.com/kata180/CrossoverekUjsag#

Παπίτσα είπε...

Ευχαριστούμε Elric!
Χαιρόμεθα που έχουμε τόσο ενημερωμένους αναγνώστας!

Μα καλά, από τον Αλ Μπάντι μέχρι και στις Νοικοκυρές σε απόγνωση;

Απιστέφταμπλ!

Michalis Giannakidis είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία του Elric.

Γιάν. Μαλ. είπε...

Σίγουρα παίζει το ποιος πληρώνει. Αλίμονο. Απ' την άλλη, στο Αμέρικα τα μακ πουλάει πολύ. Είναι πολύ μπροστά απ' τα όποια πισιά.