5 Δεκεμβρίου 2010

Ω έλατο, ω έλατο, μετράω τα κλαδιά σου.

Αν και είναι ολίγον τι νωρίς για Χριστουγεννιάτικες ιστορίες (εδώ που τα λέμε το παιχνιδομάγαζο μετράει αντίστροφα από το 15Αύγουστο) θα σας πω για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το Christmas tree. Το Tannenbaum βρε αδερφέ, γιατί μας διαβάζουν από χώρες μακρινές.


Ψάχνοντας, λοιπόν, να αγοράσει δέντρο το παπί έπεσε πάνω στα δέντρα - δείγματα που έχουν στα μαγαζιά και κοίταζε τιμές για να συγκρίνει. Έλα όμως που υπήρχε και άλλος ένας παράγοντας που έπρεπε να ληφθεί υπ' όψη και το παπί δεν το ήξερε. Το κάθε δέντρο έγραφε πάνω στο καρτελάκι του την τιμή, π.χ. 39,99 ευρώ, το ύψος, π.χ. 2,00 μ. (ύψος μια χαρά για μπάσκετ και να σου κρεμάει κουρτίνες) και τέλος με μικρά γραμματάκια το πλήθος των κλαδιών που είχε καρφωμένα πάνω του με ακρίβεια μονάδας, π.χ. 592 κλαδιά.
Κουφάθηκα.
Καλά το ύψος (για να ξες αν χωράει κάτω από το ταβάνι σου ή αν γαργαλάει τις πατούσες του από πάνω γείτονα), καλά και η τιμή (με τέτοια κρίση δεν είναι να αφήνεις να πάει χαμένο ούτε μισό σέντσι), αλλά τα κλαδιά; Μου φάνηκε ότι τα κλαδιά ήταν η άκυρη πληροφοριά της ημέρας. Άσε που δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Ποιος τραγικός πελάτης θα κάτσει να τα μετρήσει;
Και αν θέλετε να είστε ακριβείς κύριοι κατασκευαστές των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα πρέπει να αναφέρετε πάνω στο καρτελάκι και τι είδους έλατο είναι. Οικογένεια, γένος, είδος, όλα μαζί. Δεν είναι όλα τα έλατα ίδια. Άλλο είναι το Abies borissi x regis, άλλο είναι το Abies alba, άλλο το Abies cephalonica. Για να είμαστε ακριβείς. Να ξέρεις ο πελάτης τι έλατο θα αγοράσει. Μην είναι κανένα που δεν μπορεί αν επιβιώσει στο μικροκλίμα του σαλονιού του.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να επιλεχτεί ανάμεσα σε εκατοντάδες έλατα το έλατο Νο17. Είχαν μείνει δύο κούτες με το έλατο Νο17. Η μία πάνω στην άλλη. 

Αλλά το παπί δεν αγοράζει ποτέ το πρώτο κουτί στο ράφι τηρώντας πάντα τη παρακάτω θεωρία:
Αγοράζει το δεύτερο τρίτο, το πιο πίσω. Το μπροστά μπορεί να το έχει αρπάξει ήδη κάποιος, να το έχει ανοίξει, να το έχει ψαχουλέψει και να το έχει ριμάξει. Αν είναι είδος ψυγείου μπορεί να είναι από αυτά που τα παίρνουν, τα βάζουν στο καρότσι, τα κάνουν βόλτα στο σουπερμάρκετ 4 ώρες και αφού πάνε στο ταμείο αποφασίζουν ότι δε τα θέλουν. Τα παρατάνε στο ταμείο και μέχρι να ξαναβρεθούν στο ψυγείο έχουν λιώσει, έχουν μουχλιάσει, έχουν γίνει μπλιαξ.Για αυτούς τους λόγους το παπί προσπαθούσε να ξεσφηνώσει την αποκάτω κούτα. Τραβούσε, τραβούσε...

-Θέλετε βοήθεια;
-Εεεεε.....προσπαθώ να πάρω την κάτω κούτα.
-Γιατι; Η αποπάνω δε σας κάνει; Το ίδιο δέντρο είναι.
-Ε...χμμμμ....ε...να...θέλω το αποκάτω.
-Μα, γιατί. Τα ίδια είναι. Πάρτε το αποπάνω.

Άντε να της εξηγούσα τη θεωρία με τις ανοιγμένες συσκευασίες και τα χαλασμένα προϊόντα ψυγείου. Έριξα τα μούτρα μου και πήρα το αποπάνω.


4 σχόλια:

Runz είπε...

Oh Tannenbaum oh Taaaaaaannenbaaaaaaum!

Echo edo ston kipo 2-3 panipsyla!
kai erchetai mia simera gia kafe kai me leei den einai Tannen einai Fichte...
Mou katestrepse tin psychologia...
POS THA KAMO EGO CHRISTOUGENNA CHRYSI MOU!?!?!

karavaki na stolizoume na teleionoume!
kathomaste kai paidevomaste me to eidos kai to genos kai den einai kan elliniko ethimo!

protimo na ependyso se kourampiedes, melomakarona kai isli!

mouts

Παπίτσα είπε...

Σωστά! Καραβάκι! Και άντε μετά να σου πει ότι είναι τράτα και δεν είναι μαούνα!

koritsaros είπε...

κάνω ακριβώς το ίδιο με τα πράγματα που αγοράζω ... κ με κοιτάζουν περίεργα στα μαγαζιά ... καλημέρα :)

Παπίτσα είπε...

Ουφ, κι άλλη τρελή! Δεν είμαι μόνη!

Καλημέρα!

;)