26 Ιουλίου 2010

Τα σφηνάκια και τα καροτσάκια

Πριν μερικά χρόνια, ίσως μέχρι και φέτος, η μόνη καλοκαιρινή έγνοια σε μια παρέα ήταν να ξέρει πόσα σφηνάκια γεμίζουν με ένα σέικερ. Αν ο μπάρμαν ήταν καλός και χουβαρντάς ένα σέικερ μπορούσε να σου βγάλει όλη τη νύχτα. Και αν ήταν πολύ καλός θα ήταν και νόστιμο το σφηνάκι και θα έγλυφες και τα δάχτυλά σου. Αν η παρέα ήταν τιτανοτεράστια και διψούσε, τότε ένα μονάχα σέικερ δεν έκανε καλή δουλειά. Έτσι επιστρατεύονταν κανατάκια που γέμιζαν μέχρι πάνω με κάποιο ροζ καρπουζένιο δροσερό ποτάκι. Ή με κάποιο άλλο με μπισκοτένια γεύση. Ή με κάτι άλλο βρε αδερφέ, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Και γύρω γύρω η κανάτα είχε καλαμάκια και φρρρρρ ο μαγικός ζωμός θα γινόταν με μερικές ρουφηξιές εξαφανιζόλ.
Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν εδώ και λίγα χρονάκια. Μετά από στατιστικές μελέτες παρατηρήθηκε ότι ένα σέικερ χρειάζεται πλέον περισσότερη ώρα μέχρι να δεις άσπρο πάτο. Και όχι γιατί η σεϊκεροπαραγωγοί τα φτιάχνουν πλέον μεγαλύτερα, αλλά γιατί τα σφηνάκια έγιναν σαφώς λιγότερα αφού μειώθηκαν τα μέλη της παρέας που συμμετείχαν στην σφηνοκατάνυξη. Και έτσι ένα σέικερ καλύπτει πολλά "γεια μας". Ταυτόχρονα με τη μείωση των σφηνακίων παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στα καροτσάκια. Όταν φεύγει ένα σφηνάκι, εμφανίζεται ένα καροτσάκι. Όχι καροτσάκι λαϊκής, όχι καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Αλλά καροτσάκι με μπεμπάκι, φατσάκι, ζουζουνάκι. Έτσι, σιγά σιγά ένας ένας από μια παρέα δεν συμμετέχει στην σφηνοκατάνυξη. Αλλά σέρνει νωρίς το απόγευμα ένα καροτσάκι. Η παρέα μικραίνει. Ώσπου, από εκεί που υπήρχαν μόνο σφηνάκια και καθόλου καροτσάκια, θα φτάσει να υπάρχουν πολλά καροτσάκια και ελάχιστα σφηνάκια.
Η πορεία, υποθέτει το παπί, είναι προδιαγεγραμμένη: κάποια μέρα θα απαγορευτούν όλα τα σφηνάκια και θα κυκλοφορούν μόνο καροτσάκια. Όλα αυτά σκεφτόταν το παπί προχτές, όταν σήκωσε να τσουγκρίσει ένα σφηνάκι και στην παρέα ακούστηκε ένα τσούγκρισμα λιγότερο.


(...περιμένοντας το καροτσάκι της φιλενάδας...χικ!)

5 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Είδες αμανείσαι χωμένη στα κόλπατα...εγώ ποτέ δεν γνώρισα μπάρμπαμαν ή μπαρμπαγούμαν τόσο χουβαρντάδες που να μου φτάσει ένα σέικερ για όλη τη νύχτα.

(παρατηρείς βέβαια ότι για το ενδεχόμενο εγώ και η παρέα να ήμαστε ρουφούζες και να μη φταίγαν οι φιλότιμες προσπάθειες των παιδιώνε, κάνω την πάπια και μάλιστα χωρίς σάλτσα πορτοκάλι...άντε γεια μας!)

Παπίτσα είπε...

Έχεις δίκιο, όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες, καμιά φορά το σέικερ είναι τρύπιο!

Wire_n_Wood είπε...

Όσο για το άλλο που λες, πρόσφατα παντρεύτηκε ένας φίλος κι εγώ το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: "ε, που πας, πιες τουλάχιστον το σφηνάκι!" :S

O χρόνος που περνάει/σε λίγο δεν θα 'ναι δω/Θα τον φάω ή θα με φάει/αυτά είχα να σου ειπώ

Γιακουτιτουκουτίτου...

RUNZ είπε...

POIA?!?!?!?!

Ante kai sta dika sou! ;ppp

Παπίτσα είπε...

Τι ποια; Το βλογ αυτό είναι εμφανές ότι δεν γράφει ειδήσεις και δεν ασχολείται με την επικαιρότητα.

Και στα δικά σου Ρουντσάνθρωπε!