28 Μαρτίου 2010

Μπίζνες στο βουνό

Εν μέσω οικονομικής κρίσης η παπίτσα βρήκε καταπληκτικό τρόπο να τα κονομήσει χοντρά: θα κάνει εμπόριο στο δρόμο. Ύποπτο ακούγεται, ε; Κι όμως... Θα  ανέβω στον Όλυμπο και θα πουλάω.  Εκεί, στην περιοχή της Ραψάνης. Ω ναι, στην παράκαμψη των Τεμπών. Τι μπορεί  να πουλήσει όμως κάποιος εκεί ψηλά και να γίνει πλούσιος;
Χαλίκια. Θα φορτώσω ένα καρότσι με μπαζοσακούλες γεμάτες χαλίκια και θα στηθώ στην αρχή του δρόμου. Θα βάλω και διαφημίσεις στα διόδια: "Πού πας χωρίς χαλίκι; Πήρες χαλίκι; Μήπως σου λείπει το χαλίκι; Χαλικί απ' την παπίτσα σου, κι ας είναι και τρία άλφα. κτλ κτλ κτλ."

Ο εν λόγω δρόμος, λοιπόν, αποτελεί μία γρήγορη λύση στο θέμα "παράκαμψη Τεμπών", την οποία προτίμησε και η παπίτσα. Ε, δε θα το ξανακάνει! Κάποτε ήταν ένας στενός χαλικόδρομος. Τώρα είναι πλέον ένας πατημένος στενός χαλικόδρομος με λακούβες, κλειστές στροφές, σκόνη και πολύ κίνηση. Και φυσικά εξυπνάκηδες, που δεν αφήνουν την ευκαιρία να μετατρέψουν το δρόμο σε φόρμουλα ένα και προσπερνάν όπου τους κατέβει. Και λακούβες, απ' όπου έχει εξανιστεί όλο το χαλίκι και έχει απομείνει σκέτη σκόνη. Και πας να μπεις μέσα και κολλάς. Και πατάς γκάζι και γγγγγγκκρρρρνννν γγγγγκκκκκρρρρννννν, δεν προχωράς με τίποτε. Και αν είσαι φορτηγό μένεις εκεί μέσα για πάντα. Και δημιουργείς από πίσω σου μία ουρά μέχρι το Βόλο. Και κλείνεις όλο το δρόμο. Γι' αυτό πρέπει να προμηθευτείς από την παπίτσα το χαλικάκι σου. Μόλις βρεις τέτοια λακούβα να κατέβεις, να την γεμίσεις με χαλικάκι, ώστε να μπορείς να πάτησεις πάνω και να περάσεις κυριλέ. Κυριλέ, λέμε τώρα...
Θα δίνω και δώρα: ξεσκονόπανα (για το τέλος της διαδρομής), μάσκες οξυγόνου (για όλη τη διαδρομή, αφού και με τα πάντα κλειστά, πάλι μπάινει μέσα στο αυτοκίνητο σκόνη), μάσκες για τα καρναβάλια (σε περίπτωση που κολλήσετε και έρθουν οι απόκριες), ένα σετ αναρτήσεις (θα διαλυθούν, δεν υπάρχει περίπτωση). Τέλος, θα δίνω και φωτογραφίες από τον κανονικό κλειστό δρόμο των Τεμπών, για να θυμηθούμε όλοι τις παλιές καλές εποχές που περνούσαμε από εκεί και δεν τον εκτιμούσαμε!

Όταν κατέβηκα στον κάμπο δε το πίστευα: είχα κατέβει και εγώ και ολόκληρο το αυτοκίνητο. Πέρασα παραδίπλα από το ΙΚΕΑ, και είπα να το γιορτάσω με ένα παραδοσιακό χοτ ντογκ. Στο γυρισμό, κυρίευσε η λογική: όχι παπί, θα πας από την Αγιά. Μπουαχαχαχαχαχα. 2 ώρες παραπάνω μου κόστισε αυτό το δρομολόγιο με τρομερή κίνηση και χωρίς λόγο αργοκίνητους οδηγούς. Είδα όμως επιτέλους τον Αγιόκαμπο, την παραλία που κάνουν οι Λαρισαίοι μπάνιο. Συμπέρασμα: σα τη Χαλκιδική δεν έχει!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βιάστηκες να πας, Μεγάλη Πέμπτη ανοίγουν τα Τεμπη για 10 μέρες! Βέβαια,όταν ξανακλείσουν μπορείς πάλι να γίνεις επιχειρηματίας και να βάλεις και γκαζόζα,σουβλάκι,σάμαλι,κ.τ.λ.

Παπίτσα είπε...

Άνοιξαν άνοιξαν άνοιξαν!
Ταπ ταπ ταπ ------> χτύπημα ποδιού περιμένοντας να ξανακλείσουν.

annagal είπε...

Παπί,

με έναν γρήγορο υπολογισμό, η τιμή της χαλικοσακούλας σου, θα πρέπει να ανέρθει στα 1200 ευρώ για να μπορέσεις να δώσεις τα σχετικά δώρα και να έχεις και το κέρδος ικανό να σε κάνει πλούσια!

επίσης, site έχεις? έχω κάτι κονέ, θα σου κανονίσω ένα σε πολύ φιλική τιμή...!

αν θες και φυλλάδια και να κάνουμε και διανομή, τα κανονίζω όλα!

επίσης μπορώ να σου οργανώσω τα εγκαίνια με μπαλόνια, κλόουν, ανιματέρ (αυτό είναι σαν τον οπερατέρ, κάτι τέτοιο..) και μπουφέ με μεζεδάκια, κεφτεδάκια, καναπεδάκια και άλλα σε "ακια" (αμάν μωρέ με τους συνειρμούς σου!).

αυτά!

πάρε τηλέφωνο να κανονίσουμε τη μπίζνα άμα θες..!

Παπίτσα είπε...

Έχεις πολύ επιχειρηματικό μυαλό.
Μη το μάθει η γριά, γιατί θα της τα φας όλα για όλα!

Unknown είπε...

Διαφωνώ κάθετα με το σχόλιο για τον Αγιόκαμπο, αλλά το αφήνω εκεί...
Έκαστος στο είδος του...!

Όσο για τον υπερσύγχρονο, πρώτης ποιότητας, υψίστης ασφάλειας και απόλυτης πρόσφυσης δρόμο Ραψάνης - Ιτέας, ένα έχω μόνο να πω: Ρωτάμε και κανένα ντόπιο, που έχει φάει όλο το "οδικό" (εθνικό, επαρχιακό, αγροτικό, δασικό, κτλ) δίκτυο του νομού με το κουτάλι πριν να ξεκινήσουμε...

Παπίτσα είπε...

Χμ, καλά ρε παιδιά, μη βαράτε...μια χαρά είναι ο Αγιόκαμπος!
;ppppp

Αχ, με παρέσυραν κάποιοι που πέρασαν το δρομάκο με τζιπ. Ε, είπα, γιατί να μην περάσει και το παπιτσοάμαξο!