3 Δεκεμβρίου 2009

Μπλε ηλίθιες σαρανταποδαρούσες

Δεν ήξερα πού να αναρτήσω το συγκεκριμένο τοστ: στο κηπολόγιο ή εδώ; Αφού θα μιλήσω για σαρανταποδαρούσες, δε θα πρεπε κανονικά να φύγει σούμπιτο το τοστ για το κηπολόγιο; Κι όμως...

Έρχεται το λεωφορείο με, ως συνήθως, αποπνικτική  ατμόσφαιρα (και τροπόσφαιρα). Ανεβαίνει η παπίτσα, κλονγκ, χτυπάει το εισιτήριο και θρονιάζεται. Ο καιρός, αν και Δεκέμβριος, ακόμη ζεστός. 17 βαθμοί Κελσίου στο Τουμπάι. Το παπί ανοίγει το παράθυρο, μπας και δραπετεύσει κάποιο από τα μικρόβια, μπει λίγος καθαρός, φρέσκος και κοπανιστός αέρας και δεν κολλήσουμε κάποια από τις τρέντι ιώσεις της εποχής. Λίγες στάσεις αργότερα ανεβαίνει μια κυρία με ολόχρυσα μποτάκια! Πριν κάτσει μπροστά μου, πάει να κλείσει το μοναδικό ανοιχτό παράθυρο σε ολόκληρο το διπλό λεωφορείο.  Τη μοναδική πηγή δροσιάς, καθαρού (και καλά) οξυγόνου και φρεσκάδας μέσα στο λεωφορείο. "Αχ, σας παρακαλώ, μη το κλείσετε τελείως!", εκλιπαρεί το παπί. "Γιατί;;;;;;;;;;", απορεί έκπληκτη η κυρία, που μάλλον της άρεζε η βρωμερή μυρωδιά κλεισούρας που έκοβε βόλτες περιχαρής  μέσα στο λεωφορείο και  σίγουρα είχε βάλει στοίχημα με την γειτόνισσα να γυρίσει συναχωμένη και με τη νέα γρίπη στο σπίτι. Τόση διαφήμιση, να μην την κολλήσει;

"Έλα ρε, ναι, ρε συ άσε. Είμαι στο λεωφορείο! Ρε συ, τις σιχαίνομαι αυτές τις μπλε ηλίθιες σαρανταποδαρούσες!", είπε ο αποπίσω μου στο κινητό.
3 σχόλια:

Πασκαλ είπε...

Αχ παπίτσα μου, εγώ συνήθως τσακώνομαι για το αντίστροφο. Που μπαίνουνε καλοκαιριάτικα, ο τζίτζιρας έχει σκάσει προ πολλού, ακούς το αρκουδίσιο να σου παίρνει τα αυτιά (και το νιώθεις να σου παίρνει και το μαλλί ενίοτε) και σου λένε "αχ ανοίγετε λίγο το παράθυρο;"
Και αμα τους πεις όχι γιατί το λέει πάνω "μην ανοιγετε, ο χώρος κλιματίζεται" σε φωνάζουνε και σου λένε ότι θέλεις να τις πεθάνεις (γιατί συγγνώμη κιόλας αλλά γυναίκες είναι συνήθως) και σε στραβοκοιτάνε μέχρι να κατέβουνε (όπου με το που ανοίξει η πόρτα θα πετάξουνε κι ένα "ουφ, επιτέλους", έτσι για να εχουνε την τελευταία κουβέντα).

runz είπε...

auto pou les kati se kapoia kai i apantisi einai "giatiiiii???" na to prosexeis...se akolouthei apo palia!! lol

Παπίτσα είπε...

Γιατίιιιιιι;;;;;;;;;;