21 Οκτωβρίου 2009

Το Sex and the city και η σχέση του με τη σύγχρονη καθημερινότητά μας (στο ταξί)


Αράχνες πιάσαμε εδώ μέσα. Στο σημερινό επεισόδιο θα καταπιαστούμε με κάτι κοινωνικό. Ας κάνουμε ένα συσχετισμό ανάμεσα στην καθημερινότητα τεσσάρων τυχαίων Νεοϋρκέζων και στην καθημερινότητα τη δικιά σου, και τη δικιά σου, ναι, ναι καλέ μου αναγνώστη που καταβροχθίζεις αυτή τη στιγμή 8 κομμάτια πίτσα σπέσιαλ με έξτρα μπέικον, και τη δικιά σου!
Πόσες φορές έτρεχες με την τσάντα στο ένα χέρι, σακούλες στο άλλο χέρι,  σκανάροντας bar codes στο htc magic σου, φορώντας τακουνάρες στα δύο πόδια και το άγχος ότι αργησες στη δουλειά; Και αφού καβάντζωσες το αγώι όλο δικό σου, πήρατε άλλους οχτώ, έτυχε να έχει κίνηση, να έχει πορεία, να πέσεις πάνω σε έργα, να ακούει ο ταρίφας τέντα αθλητικό ραδιόφωνο, και να κράζει τον ΜΠΑΟΚ, να καπνίζει σα φουγάρο μέσα στα μούτρα σου και στο τέλος να πρέπει να πληρώσεις 8,70 και να μην πάρεις ρέστα απ' το δεκάευρω.
Τέλος πια. Αν ζεις στη Νέα Υόρκη, με το που βγεις από το ασανσέρ, την πόρτα του οποίου θα σου ανοίξει ο θυρωρός, και τεντώσεις το χέρι σου φωνάζοντας taxiiiii, θα σταματήσουν τουλάχιστον δεκαεφτά. Καλά, για να μην πω ότι επίσης πολύ πιθανό είναι να περνάει εντελώς τυχαία από κάτω ο Mr Big με τη λίμο και να σε πάει τζάμπα όπου θες. Και να σε τρατάρει και αστακομακαρονάδα σε τρέντι πανάκριβο ρεστοράν.Άσε που μέσα στο ταξί θα συμβούν τα εξής παρακάτω: θα συναντήσεις τον άντρα των ονείρων σου, θα βγείτε ραντεβού και μάλλον θα σε παντρευτεί, θα πεις τον πόνο σου στον ταξιτζή, θα σε συμπονέσει και θα βγείτε ραντεβού για να σε παρηγορήσει και μάλλον θα σε παντρευτεί κτλ κτλ.

Και για να θυμηθούμε και τον τίτλο του τοστ, απαντάει ένα παπί και λέει, ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο Sex and the city και τη σύγχρονη καθημερινότητά μας. Άρα ο τίτλος είναι άκυρος.


(του μπι κοντίνιουντ...)
4 σχόλια:

Anel είπε...

Μα δεν καταλαβαίνω που είναι το αξιοπερίεργο! Αφού η Ν. Υόρκη είναι ο παράδεισος! λολ

Anel είπε...

Επανέρχομαι μόνο και μόνο για να σου πω ότι αμέσως μετά το πρώτο μου ποστ, βγαίνω στο δρόμο και ακούω το διπλανό μου κύριο να φωνάζει απλώνοντας το χέρι: -Ταξίιι!
Φυσικά ο ταξιτζής προσπέρασε.
Μου ήρθε να γυρίσω και να του πω:
-Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι; Στη Νέα Υόρκη;

Παπίτσα είπε...

Ε μα, κι αυτός! Τι περιμένει από ένα ταρίφα! Να "συναντήσει τη γυναίκα των ονείρων σου, να βγει ραντεβού και μάλλον να την παντρευτεί;"

annagal είπε...

Αγαπητό παπί, με όλο τον σεβασμό, ξέχασες να αναφέρεις ότι στο υπερ-ταξί της ΝΥ δεν πληρώνεις καν!

Βέβαια, αν, λέω ΑΝ κάποια στιγμή πληρώσεις, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ΔΕΝ παίρνεις ποτέ ρέστα!!! Τέτοια λαρτζιά δεν έχω ξαναδεί σε λαό! :ρ