19 Σεπτεμβρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα ελεύθερου λογισμικού: let's party!

Το Σάββατο χτύπησε πρωινιάτικα το τηλέφωνο. Ήταν ο Mike. "Παπίτσα σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού". Χμ, περίεργο, συνήθως το Σάββατο είναι μέρα για shopping, τέλοσπαντων... Από την άλλη λογικό να έχει το ελεύθερο λογισμικό την παγκόσμια μέρα του. Εδώ μέχρι και η μπριτζόλα έχει.


Κατεβήκαμε στο Λευκό Πύργο, όπου θα γινόταν το ιβέντ. Μπροστά στο Λευκό Πύργο είχε καμιά 10αριά πούλμαν. Χάρηκα. "Αααααα, όλοι αυτοί για το ελεύθερο λογισμικό θα ήρθαν. Mike, όλοι αυτοί έχουν linux, πω πω τι πολλοί που είμαστε!" Προχωρώντας παρακάτω, με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι όλοι αυτοί ήταν τουρίστες με φωτογραφικές μηχανές και χάρτες που ήρθαν για να δουν τον ίδιο το Λευκό Πύργο αυτοπροσώπως, και όχι να γιορτάσουν την επικράτηση του kubuntu πάνω στον πλανήτη γη. Λίγο πιο κάτω και μπροστά στη θάλασσα βρήκαμε το περιπτεράκι του thelug.


Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω πολύ περισσότερο κόσμο. Ίσως να ήταν ακόμη νωρίς 12:30 που φτάσαμε εκεί. Ίσως να είχαμε πέσει σε στιγμή που είχε λιγοστέψει ο κόσμος, ίσως να έφταιγε ο κακός καιρός. Αλλά όσοι ήταν εκεί, ήταν πολύ πρόσχαροι και πρόθυμοι να σου εξηγήσουν τα πάντα. Ενημερωμένοι και με 3 λαπτοπάκια στη σειρά, μας παρουσίασαν διανομές linux και προγραμματάκια, που όχι απλά δε χρειάζεται να τα αγοράσεις, αλλά μπορείς να τα μοιραστείς, να τα τροποποιήσεις... Συναντήσαμε διάφορες ηλικίες, με διάφορες ενδυμασίες. Άλλοι ήρθαν με συνηθισμένα ρούχα, και άλλοι με μπλουζάκι promo της fedora. Άλλοι μεγαλύτεροι, και άλλοι νεότεροι, που ζητούσαν να μάθουν περισσότερα για τα linux που "μόνο κάτι έχει πάρει το αυτί τους".

2 σχόλια:

Dimitris είπε...

κριμα το 'χασα.

Άννα (δεν ξεχνώ-ζήτω το ουζμπεκοφαγητό) είπε...

Linux?!?!?!

καλά κρασά...!

μην κάνεις την πάπια παπί!

...τις συνταγές γρήγορα!!!


:ρρ