3 Μαΐου 2009

Nail bar, που λέμε και στο χωριό μου

Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό που ήταν ένθετο σε εφημερίδα. Ξεφύλλιζα το περιοδικό ανάποδα πάντα (συνήθεια που μου έμεινε από τότε που μπαίνει ο Αρκάς στην τελευταία σελίδα), και διαφήμιση εδώ, διαφήμιση εκεί, βρήκα σφηνωμένη κάπου μία συνέντευξη κάποιας κυρίας. Βάλθηκα να τη διαβάσω για να μάθω ποια ήταν αυτή που μπήκε στο περιοδικό, και δεν μπήκα εγώ που είμαι και κοτζάμ παπί. Αντιγράφω τον πρόλογο:


“Η Ν. πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο original nail bar της Θεσσαλονίκης, το πρώτο easy going στούντιο ομορφιάς. Το “Nail Spot” της Πρ. Κορομηλά ανέτρεψε τα data των παρωχημένων nail treatments και καθιερώθηκε στη συνείδηση των σύγχρονων αστικών κοριτσιών ως το πρωτοποριακότερο beauty spot της πόλης...”


Εντάξει, ήταν Κυριακή πρωί, και ακόμη δεν είχα φορτώσει μέσα στο μυαλό μου και το αγγλικό λεξικό. Μη σας πω ότι για μια στιγμή
νόμιζα ότι διαβάζω τους Times με τόση αγγλικούρα μέσα σε δυο γραμμές.


Μετά από λίγη ώρα είχα βγάλει το εξής νόημα: “Η Ν. πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να ανοίξει την πρώτη αυθεντική μπάρα της Θεσσαλονίκης,όπου θα σερβίρονται νύχια (ή καρφιά), το πρώτο στούντιο ομορφιάς όπου θα μπορείς να πηγαίνεις εύκολα (ο ΟΑΣΘ θα βάλει νέα γραμμή για να εξυπηρετούνται οι πελάτες;) Το “Σημείο Νυχιού (ή Καρφιού)” της Πρ. Κορομηλά ανέτρεψε τα δεδομένα των παρωχημένων επεξεργασιών νυχιών (ή καρφιών για να μην ξεχνιόμαστε) και καθιερώθηκε στη συνείδηση (οι υπόλοιπες είναι τουλάχιστον ασυνείδητες) των σύγχρονων αστικών κοριτσιών (δηλαδή τα κορίτσια από τον Τρίλοφο ή την Επανωμή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού δε μένουν στο άστυ;) ως το πρωτοποριακότερο (χίλια χρόνια μπροστά και βάλε) σημείο ομορφιάς (μετά το σημείο βρασμού και το σημείο τήξης, έρχεται το σημείο ομορφιάς) της πόλης (ποιας πόλης; της Πόλης;) ....”3 σχόλια:

Dimitris είπε...

τελικα τι ηταν?

γλεπόκι είπε...

Γι'αυτό χρυσή μου τα νύχια σου θα μείνουν μια ζωή σκωροφαγωμένα, γιατί χλευάζεις. Χλευατζού (Chlevatzou, για να καταλάβουν και τα αστικά κορίτσα)

Παπίτσα είπε...

@ dimitris: Δε ξέρω, ακόμη δεν την περπάτησα όλη την Π.Κορομηλά!

@γλεπόκι: Δεν είναι πια σκωροφαγωμένα, φέτος το χειμώνα κρέμασα ναφθαλίνη.