22 Φεβρουαρίου 2009

Παρεξήγηση!

Κουβαλώντας τα συμπράγκαλά μας φτάσαμε στο κέντρο της Βαρκελώνης στο hostel με όνομα New York. Μεγάλη παράνοια να είσαι ανάμεσα στα γότθικα στενάκια στη Βαρκελώνη και να ονομάζεις το hostel σου Νέα Υόρκη. Ωραίο, καθαρό hostel, συνηθισμένο. Στη ρεσεψιόν κάθεται ο Αργεντινός Trapito Federico με πολύ μακριά μαλλιά, και μας χαιρετάει στα αγγλικά. Δίνουμε τα διαβατήριά μας και αφού δει την εθνικότητά μας, γυρνάει και μας λέει: “Κατερίνα!". Ποια Κατερίνα; Έτσι μας έγραψαν στο διαβατήριο;Ο Federico ήξερε κάποια ελληνικά, λόγω της Ελληνίδας που είχε κάποτε για αμόρε του. Και το Κατερίνα ήταν το πρώτο πράγμα που του ήρθε στα ελληνικά.

Προσπαθούσε να μας μιλήσει ελληνικά, δε τα κατάφερνε και άσχημα, αλλά είχε παρεξηγήσει τελείως τη σημασία κάποιων λέξ
εων.Ψάχνοντας για τα δωμάτιά μας, τακτοποιεί σε ένα δωμάτιο εμένα και γυρνάει στην ξαδέρφη μου, Μάκι, και της λέει:”Πειράζει να κοιμάσαι με τρεις γκόμενους;” Γκουλπ, κατάπιαμε και οι δυο! Γκόμενους; Τι γκόμενους; Θεογκόμενους; Ωραίους; Μένει ο Brad Pitt ή ο Gael Garcia Bernal σ'αυτό το hostel; Και με τρεις μάλιστα; Μήπως δεν είναι Youth το hostel, αλλά είναι τίποτε άλλο; Και επειδή μας είδε να τον κοιτάζουμε για ώρα γεμάτες απορία και ερωτηματικά, συνεχίζει, προσπαθώντας να μας επαναφέρει: “Δεν έχει άλλο δωμάτιο μόνο με κορίτσια. Πειράζει να κοιμάσαι με τρεις γκόμενους;” Αααααα, τώρα το πιάσαμε. Ο Federico λέγοντας γκόμενους εννοούσε αγόρια, άντρες, άρρενες όλα αυτά μαζί. Και απλά δεν είχε δωμάτιο μόνο με κορίτσια, είχε μόνο μεικτό. Τζάμπα χαρήκε ότι θα συγκατοικήσει με κάποιον που θα φέρνει στον Gael Garcia Bernal...
Fade out.................


6 σχόλια:

Argy είπε...

kai meta sfaksan tous diplanous?

Παπίτσα είπε...

Μπαααααα, δεν είχε τέτοια συναρπαστική εξέλιξη!

desa είπε...

η βαρκελώνη είναι διακαής πόθος για μένα. μακάρι να πάω κάποια στιγμή. το τεκνό που λανσάρεις στη φωτό ωραίο. κάνε ένα ποστ μόνο με βαρκελώνη, τοπία αξιοθέατα και τέτοια, αν σου είναι εύκολο.

Παπίτσα είπε...

Καλή ιδέα, θα το τολμήσω.

Το τεκνό μετά του ωφελίμου (το βαλα να μαζέψω κόσμο...!)

Ανώνυμος είπε...

Runz edo!
diladi otan me piges kai eichame to diklinaki eimastan sti chlida???
faki tote eichate mageirepsei??
looooool
a re Emmendingen mou leipeis aperiorista!

Παπίτσα είπε...

Μπα, πού φακές μέσα στο καλοκαίρι !
Μις γιου του, Miss Bauhus !
;))))