3 Ιουλίου 2008

Ωιμέ, ο ΟΣΕ!

Μα γιατί κάνει τόση ζέστη, γιατί κάνει τόση ζέστη; Ακομα δεν ξεκινήσαμε. Και πού να φτάσουμε στον κάμπο! Μα καλά, δε λειτουργεί αυτό το μηχάνημα; Ένας ένας έψαχνε απελπισμένα τις γρίλιες να δει αν βγαίνει καθόλου δροσούλα. Έξω είχε 40 βαθμούς και μέσα 50. Η ήλιος μας κοιτούσε με σατανικό βλέμμα και το τρένο είχε μετατραπεί σε θερμοκήπιο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τον ήλιο τον ζωγραφίζαμε με χαμόγελο και γυαλιά ηλίου. Ντάλα μεσημέρι ένα γυάλινο κουτί γεμάτο με ημιλυπόθυμους επιβάτες σαν κοτόπουλα σερνόταν πάνω σε ράγες. Για κακή μας τύχη ο κλιματισμός του τρένου δε λειτουργούσε.


Ο ελεγκτής περνούσε από τα βαγόνια και ανακοίνωνε ότι αν και η μηχανή είναι καινούρια, χάλασε. Τόσο απλά. Κάπου στο δρόμο θα μας βρουν να μας αλλάξουν μηχανή, είπε. Η ατμόσφαιρα πλέον αποπνηκτική (οι γνωστοί άγνωστοι που έχουν κακή σχέση με το νερό). Η μόνη ελπίδα για τα 100 άτομα στο κάθε βαγόνι είναι κάτι μικροσκοπικά παραθυράκια. Μη φανταστείς ότι ο αέρας από τα παραθυράκια ανακάτευε τα μαλλιά μας. 3-4 τέτοια έχει σε κάθε βαγόνι. Μικρούτσικα. Τοσοδούλικα. Κούτσικα. Τα χρυσά μου.

Όλοι σιχτίριζαν. Άλλοι πιο ντελικάτα, άλλοι έριχναν χειρότερα καντήλια. Εγώ δεν κουνιόμουν, δε λαλούσα, δε μιλούσα (!) για να μη κάνω καμιά καύση παραπάνω και ζεσταθώ. Αλλά πόσο περισσότερο να ζεσταθώ; Τέτοια σάουνα ούτε στα καλύτερα σπα της Σουηδιάς δεν κάνεις. Και σολάριουμ μαζί. Αχάριστοι επιβάτες. Άλλοι τα χρυσοπληρώνουν και σεις γκρινιάζετε. Βέβαια στα
σπα σου κάνουν και θεραπείες ενυδάτωσης. Εμείς κάναμε τεστ αφυδάτωσης - είχαν τελειώσει τα νερά στο κυλικείο (η παπίτσα έχει πάντα στον τσάντα της ισοθερμικό με μπόλικο νερό μήπως προκύψει κανά μπουγέλο).

Στην Κατερίνη βγήκαμε έξω να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Μας ξαναμάντρωσαν με την υπόσχεση να μας αλλάξουν στο δρόμο μηχανή. Μα κάλα, καινούρια ήταν! Μέχρι τη Λάρισα φτάσαμε, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για το τρένο επίπεδα. Μας άλλαξαν μηχανή και επιτέλους ανα
πνοή. Από εκεί και πέρα, το τρενάκι μας σταματούσε κάθε τρεις και λίγο χωρίς λόγο. Προχωρούσαμε λίγο, κλατς σταματούσαμε. Και ο κλιματισμός ανοιγόκλεινε συνέχεια λες και διαμαρτυρήθηκε κανείς ότι κρυώνει!Γύρω γύρω έχει δημιουργηθεί από νωρίς το κλίμα ΙΚΑ. Συζητήσεις του στυλ "η χωρα δεν πάει μπροστά", "όλοι μας κοροιδεύουν", "όλοι να φάνε θέλουν" κτλ. Δε διαφωνώ. Αλλά πώς να πάει μπροστά η χώρα, όταν ένα τόσο δα τρενάκι δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε στην κατηφόρα!!!


Στο Λιανοκλάδι ξανασταματάμε. Και περιμέεεενουμε. Δεν ξέρω τι. Μετά από ώρα, στα βουνά πάνω μάθαμε ότι θα μ' αυτά και μ' εκείνα θα φτάναμε Αθήνα 1:10 τη νύχτα. Και ότι κρυφά και χωρίς να μας το πουν, ξανααλλάξαμε δεύτερη φορά μηχανή στο Λιανοκλάδι! 3 διαφορετικές μηχανές σε ένα δρομολόγιο! Μιας χρήσεως ήταν; Όχι, ήταν Siemens.
11 σχόλια:

desa είπε...

αυτά είναι γούστα. άλλο ένα μυθικό ταξείδι με τον οσε που θα έχεις να λες στους μεταπτυχιακούς φίλους σου και δε θα σε πιστεύουν

the_warrior είπε...

Δεν μας είπες για τον κακόμοιρο που ξενύχτησε μέχρι να φτάσεις σπίτι στις 2 το βράδυ και να σου ανοίξει. Και να ξυπνήσετε μετά all together στις 5:30 για να ξαναφύγεις....

Παπίτσα είπε...

@desa: αυτά είναι γούστα δε λες τίποτε!

@lab_mice: Να σε πω καρντάση! Φτάνω στην είσοδο την πολυκατοικίας τους, τον παίρνω στο κινητό να τον ξυπνήσω να ανοίξει, μου απαντάει, μου ανοίγει από το θυροτηλέφωνο (τττζζζζζζ = άνοιξε!), ανεβαίνω, μπαίνω μέσα στο σπίτι και μου λέει αξουροξυπνημένος: "Πώς ανέβηκες; Εγώ σου άνοιξα; Χτύπησες θυροτηλέφωνο;;;;;"

γλεπόκι είπε...

@desa: γιατί, οι υπόλοιποι την πιστεύουν νομίζεις?

Παπίτσα είπε...

@γλεπόκι: "Είμαστε 4 αδέρφια, η μαμά μου συζεί με τον γκόμενο, ο μπαμπάς μου είχε παντρευετεί 2-3 φορές, με την κυρία Βούλα δε μιλιόμαστε. Είμαι έγκυος και θα το κρατήσω."

Ποιος να πιστέψει ποιον αγαπητό γλεπόκιον;
Ποιος λέει μεγαλύτερα φούμαρα λοιπόν;

desa είπε...

σύμπτωση? το σάββατο ανεβαίνωντας από αθήνα θεσνίκη με ιντεσίτι στα πρώτα 20 μέτρα σταμάτησε γιατί χάλασε. μετά απο μια ώρα ήρθε άλλη αμαξοστοιχεία και μας πηρε.μας πρόσφεραν καφέ ή νερό ή αναψυκτικό τζαμπαντάν στην πρώτη ώρα της διαδρομής και καλά.

Παπίτσα είπε...

Σύμπτωση; Μόλις ακούω στο ραδιόφωνο ότι τη νύχτα επιβατική αμαξοστοιχία με πάνω από 500 επιβάτες, συγκρούστηκε με εμπορική κάπου στη Λαμία!

brainwaves είπε...

xaxaxa

Ήταν η μέρα που γινόταν πανικός στα επείγοντα της Λαμίας και οι διοικητικοί έτρεχαν πανικόβλητοι για να προλάβουν την αξιοπρεπή εικόνα του νοσοκομείου... κι εγώ να μην μπορώ να ξεμπερδέσω με τα χαρτιά που ήθελα!!!

Απλά καταγράφω τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει όλο αυτό και σε άλλους τομείς για να τονίσω ότι είναι πρόβλημα με έκταση!!! Σουρεαλιστικά μεν... αλλά όπως μπορεί ο καθένας... από το πόστο του!!!

Γεια σου παπίτσα!
Γεια σας φίλες και φίλοι παπίτσας!
Γεια σας απανταχού παπάκια!

Παπίτσα είπε...

Καλά, ας μην μιλήσουμε για τον πανικό σε νοσοκομεία και ΙΚΑ!

Γεια σου brainwaves!
Γεια σας φίλες και φίλοι του brainwaves!
Γεια σας απανταχού brainwavακια!

Μα τι γράφω νυχτιάτικα!

DR PAKO® είπε...

Αντεεε... άλλαξε post, γιατί θα τρακάρει κανένα τρένο ακόμα, θα βουλιάξει κανένα καράβι επι-πλέον (πςςς... τί είπα τώρα?) και εσύ εκεί? Το ίδιο κείμενο? :P
Καλώς σε βρήκα...
Τα φιλιά μου, σιδηροδρομικά...

Παπίτσα είπε...

Έχεις τα δίκια σου dr pako® !!!
Έφτασεεεεεεεεεεεεεε!
Φρέσκο πράμα!!!!